Γεννήθηκα στη Μυτιλήνη το 1965 και από την ηλικία των πέντε ετών κατοικώ στο Παλαιό Φάληρο.
Μεγάλωσα στην Κοψαχείλα και έπαιζα πλάι στα ρέματα και τις φυστικιές.

Ολοκλήρωσα τις εγκύκλιες σπουδές μου στο 3ο Λύκειο της πόλης μας και εν συνεχεία σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Από το 1989 είμαι παντρεμένος με την Αφροδίτη Ασλάνη με καταγωγή από τη Μικρά Ασία (Σμύρνη, Βουρλά), με την οποία έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά, την Κατερίνα και την Ιγνατία (Νάντια). Είμαι περήφανος που είμαι παππούς του Αποστόλη 5 χρ. και της Αφροδίτης 3,5 χρ.

Η επαγγελματική μου καριέρα ξεκίνησε το 1984 στο κατάστημα χαλιών συγγενικού μου προσώπου και συνεχίστηκε το 1987 στη γνωστή εταιρεία μοκετών «FINTEXPORT Α.Ε.Β.Ε». Αρχικά ως Πωλητής (1987-1991) και εν συνεχεία ως Διευθυντής Πωλήσεων (1991-1999).

Παράλληλα, το 1990, δημιούργησα τη δική μου εταιρεία εμπορίας χαλιών και ταπήτων, την «HALI O.E», μέσα από την οποία ξεκίνησε η δραστηριοποίησή μου στον χώρο των επιχειρήσεων.

Λίγα χρόνια αργότερα, επεκτάθηκα στο χώρο της πώλησης Ενδυμάτων και Υποδημάτων, ενώ τα τελευταία χρόνια έχω επικεντρώσει το επιχειρηματικό μου ενδιαφέρον στο χώρο της εστίασης και της αναψυχής.

Επιπρόσθετα, εδώ και χρόνια, έχω έντονη παρουσία στην κοινωνική ζωή του Παλαιού Φαλήρου δραστηριοποιούμενος ενεργά τόσο με την κοινότητα των απόδημων Λέσβιων όσο και με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της πόλης μας.

Διετέλεσα Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΣ Παλαιού Φαλήρου καθώς και Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Παλαιμάχων του Συλλόγου.

Παράλληλα, και μη λησμονώντας τον τόπο καταγωγής μου, διατέλεσα πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού μου, Ατρόμητου Ανεμώτιας, την οποία μαζί με τους συνεργάτες μου κατορθώσαμε να φθάσουμε στις παρυφές των επαγγελματικών κατηγοριών της χώρας.

Εκλέχθηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος το 2019 με τον συνδυασμό “Συνεχίζουμε” του Γιάννη Φωστηρόπουλου.
Την τετραετία που μας πέρασε εμπνεύστηκα και δημιούργησα την ομάδα “Χρώματα και Όνειρα” με την οποία φιλοτεχνήσαμε 130 ΚΑΦΑΟ και σχολεία του Δήμου.

Διετέλεσα Πρόεδρος του ΔΣ στο ίδρυμα “ΣΤΕΓΗ ΘΗΛΕΩΝ Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, το οποίο κατορθώσαμε με τους συνεργάτες μου να καταστήσουμε δομή πρότυπο στην Ελλάδα κατά τις κρίσεις των Εισαγγελιών Ανηλίκων Αθηνών και Πειραιώς και ενώ το είχαμε παραλάβει σε άθλια κατάσταση.

Επίσης διετέλεσα Αντιδήμαρχος πόλεως για δυο περίπου χρόνια κατά τα οποία καταφέραμε πολλές διακρίσεις σε θέματα αποκομιδής, ανακύκλωσης αλλά και οικονομίας. Συγκεκριμένα μειώσαμε τον χρόνο αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων εντός 24 ωρών. Αυξήσαμε την ποσότητα των βιοαποβλήτων από 30 σε 176 τόνους μηνιαίως, κατατάσσοντας το Παλαιό Φάληρο δεύτερο μεταξύ των 67 Δήμων της Αττικής σε ποσότητα βιοαποβλήτων και πρώτο σε ποιότητα και εξοικονομώντας περίπου 300 χιλ ευρώ ετησίως. Καταφέραμε εξοικονόμηση ακόμη 350 χιλ ευρώ περίπου ετησίως, από τη νέα συμφωνία περισυλλογής ογκωδών απορριμμάτων. Τέλος πετύχαμε εξοικονόμηση 800 χιλ ευρώ περίπου ετησίως, από την αναβάθμιση των λαμπτήρων οδοφωτισμού σε LED.

Αυτοί ήταν οι τρεις βασικοί άξονες στους οποίους δραστηριοποιήθηκα την τετραετία που μας πέρασε και τολμώ να πω ότι είμαι υπερήφανος για το λιθαράκι που έβαλα για το αγαπημένο μας Παλαιό Φάληρο.

Μέσα από μια συνεχή πορεία ζωής και δραστηριοποίησης εδώ, και γνωρίζοντας καλά τις ανάγκες και τα προβλήματα της πόλης μας, προτίθεμαι να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να αποκτήσει το Φάληρο μας την χαμένη του αίγλη και να γίνει ένας Δήμος πρότυπο, κοιτίδα πολιτισμού, υγείας και αθλητισμού, ανθρωποκεντρικός, πηγή έμπνευσης αλληλεγγύης, φιλοζωίας και εθελοντισμού.

Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε την παρακαταθήκη των έργων και των πρωτοβουλιών της διοίκησης Χατζηδάκη που επί 17 συναπτά έτη διοίκησε με υποδειγματικό τρόπο, αλλά σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, στο αγαπημένο μας Φάληρο έχουν αρχίσει να διαφαίνονται σημάδια κόπωσης, παρακμής, αλαζονείας και πελατειακού καθεστώτος. Κάτι που ουδέποτε συνέβαινε στο παρελθόν και κανένας Παλαιοφαληριώτης δεν θα επιτρέψει να συμβεί.

Χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, με μεγάλη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς, όρεξη και όντας ενεργός κοινωνικά και επιχειρηματικά στο Παλαιό Φάληρο, επιθυμώ να θέσω την εμπειρία, τις δεξιότητες και την τεχνογνωσία μου στην υπηρεσία των συμπολιτών μου για ένα Φάληρο καθαρότερο, ασφαλέστερο, αξιοπρεπέστερο, δικαιότερο και μια δημοτική αρχή κοντά στον δημότη ολόκληρη την πενταετία που έρχεται και όχι εμφανιζόμενη δυο μήνες πριν τις εκλογές.

Με τιμή
Δημήτριος Μητρέλλος