Σήμερα 25/7/23 κλιμάκιο του συνδυασμού “ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ” επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα, το Τμήμα Ασφαλείας και το Τμήμα Π.Σ.Ε.Α (Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης) Παλ. Φαλήρου.

Συναντήσαμε όλους σχεδόν τους εργαζόμενους αστυνόμους, αστυφύλακες, πολιτικό προσωπικό και συνομιλήσαμε με τους Διοικητές των Τμημάτων.

Η υποδοχή που μας επιφυλάχτηκε ήταν εγκάρδια και η συζήτηση ειλικρινής και εποικοδομητική.

Διαπιστώσαμε το πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας και τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν τα όργανα της τάξης για να φέρουν σε πέρας το έργο τους.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η αναγκαιότητα επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία καταργήθηκε το 2013 και δεν κατέστη δυνατό να επαναλειτουργήσει ποτέ ως τώρα.

Η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας θα βοηθούσε τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας και έτσι αυτή θα μπορούσε να προσφέρει την πολυπόθητη ασφάλεια που τόσο στερούμαστε στο Παλ. Φάληρο.

Η κατάσταση με την παραβατικότητα στα πάρκα, την παραλία και τους γύρω δρόμους είναι αντιμετωπίσιμη, αρκεί να υπάρχει ο σωστός σχεδιασμός και πολιτική βούληση από την αρμόδια Δημοτική αρχή.

Ο σωστός σχεδιασμός και η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι απόλυτη προτεραιότητα μας.